setting

PR0$aCKSBLoG$: Prosacks_Kamen Rider Ryuki

Prosacks_Kamen Rider Ryuki

Dah lama tak update blog ni, lebih2 lagi pasal movie. Sebab masa yang terhad dan file2 movie boleh dikatakan agak memakan masa untuk di update.


Pe-pe pun, kebetulan hari ni cuti dan semalam sempat upload 20 episod kamen rider Ryuki. Mungkin setengah dari kita dah tengok citer ni. Pe2 pun. Kita layanzzzz.......


Sinopsis
Kisah Ryuki adalah mengenai 13 Advent Card decks yang direka untuk 13 Kamen Riders dimana mereka membuat Contracts dengan monsters dari mysterious Mirror World, dunia cermin yang sama dengan dunia kita kecuali terbalik. Dimana hanya Kamen Riders sahaja yang boleh wujud. Riders boleh menggunakan tenaga monsters2 mereka dan sebagai balasan, monster mereka akan mengambil sumber hidup makhluk cermin yang telah dimusnahkan. Orang yang membuat Advent Cards telah menetapkan 1 peraturan: hanya seorang sahaja Kamen Rider yang berhak hidup dan yang lain mestilah  dibunuh. Mereka yang berjaya akan dikurniakan 1 permintaan, dimana ianya mencetuskan Rider War. Shinji Kido seorang reporter yang teruk daripada ORE Journal, telah menjadi Kamen Rider Ryuki secara tak sengaja. Die telah menetapkan keputusan untuk melindingi manusia daripada ditangkap oleh monsters yang ada dalam Mirror World dan menghalang peperangan yang berlaku antara Riders yang dibuat oleh Shiro Kanzaki. Setiap Rider (kecuali Shinji), terlibat secara langsungdalam peperangan Rider kerana menginginkan permintaan yang dijanjikan. Dalam kekalutan tu, Shinji secara tak sengaja menjadi kawan kepada Ren Akiyama (Kamen Rider Knight) dan adik perempuan Kanzaki, Yui.


Links

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Copyright © PR0$aCKSBLoG$ MiNH Solution