setting

PR0$aCKSBLoG$: 3D Hologram iPaD

3D Hologram iPaD


Sebelum ni aku ada bercerita tentang konsep hologram untuk aku nye iPad application. Kali nie kite berkongsi sedikit sebanyak tentang hologram untuk iPad yang telah di wujudkan oleh salah satu kumpulan yang agak kreatif daripada jepun, Aircord labo. Diorang dapat menghasilkan hologram dengan hanya menggunakan pendekatan cermin prisma dan application yang direka. Korang leyh try download software tu di sini. Hebat kan??Apa yang lagi hebat tentang application ni, ianya boleh bertindak balas dengan bunyi.





Apa yang hebat nye bagi aku bukan ape...idea diowang yang simple tu boleh membuatkan sesuatu yang agak hebat r. Sebelum ni aku explain macam2 teori nak hasilkan hologram. Diowang cuma menggunakan simple konsep je, deflection. Korang perasan tak???Kalau korang tak perasan. Kita usha lu apa yang ada kat bawah ni.
Tak sabar rasanya untuk tunggu apa yang akan jadi bila OpenFrameworks ambik alih benda ni. Apa hasilnye agaknye erk??uhuhu. Berapa tahun agaknye masa yang diperlukan untuk mengholorafikasikan benda ni dalam iPhone erk???Kita tunggu dan lihat.

Korang da tengol da video di atas???So korang rasa camne???Hebat tak??Perasan tak konsep apa yang digunakan dan bagaimana ianya dihasilkan. Aku rasa aku dah tahu. Korang lak macam mana??Lu pikir la sendiri.....Ada sape2 yang sudi untuk explainkan????Sila2 la komen erk??

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Copyright © PR0$aCKSBLoG$ MiNH Solution