setting

PR0$aCKSBLoG$: MaSaLaH CoMPaTiBiLiTy DaLaM WiNDoWS 7

MaSaLaH CoMPaTiBiLiTy DaLaM WiNDoWS 7

MaSaLaH CoMPaTiBiLiTy DaLaM WiNDoWS 7

Kadang-kadang, sesetengah orang masih kecoh mengatakan yang mereka tak dapat nak install software-software atau application dalam windows 7 dan mengatakan yang windows 7 masih tak stabil, tak compatible, dan bla.bla.bla.....Betul ke canggitu erk???hmmm......

Sebenarnye tak pun....windows 7 bagi aku dah hampir sempurna dah pun...boleh compatible dengan apa2 software dan application samada software tu daripada windows2 yang terdahulu seperti windows vista, windows XP, windows Me....dan mungkin juga boleh dicompatiblekan dengan windows2 version jepun lu(window 98, 95, 3.0..huhuhu^_^)....

Kenapa aku cakap camtu??Meh sini nak tunjukkan....

Biasanya dalam windows 7...tiap kali kite nak install ape2 software atau application....gambar ni selalu keluar kn?

dan kadang-kadang keluar jugak benda2 yang macam ni......

apa ke jadahnye sumer nie???ha.....sepertimana yang tertulis di atas r...application atau software diatas mungkin tak compatible...so...apa yang harus di buat??kalau anda rasa anda yakin dengan software tu....anda boleh je klik "this program installed correctly"....so...computer anda akan install software tu tanpa mengubah mana2 registry software tersebut...tapi utk sy...sy recommend kan...anda klik "reinstall using recommended setting" sebab dengan cara nie..windows akan ubah sedikit registry setting dalam software tersebut atau dalam windows registry untuk dicompatiblekan dengan windows atau sofware so that nanti xde masalah pe2 dalam nak install software tersebut...sebab sesetengah software telah di setkan utk windows tertendtu shj...jadi kalau anda klik "try install recommended setting"...ia akan mengcompatiblekan windows anda ke setting windows y boleh anda install...huhu....

tapi macam mana kalau anda dah terklik yang "this program works correctly" dan tetiba je xleyh nak install sebab tak compatible???

ha....camni caranya kalau nak installkan....
  1. pergi kepada setup application atau software yang nak diinstallkan dan tekan righ-click dan klik kepada "troubleshoot compatibility"
  2. bila keluar skrin di bawah....anda boleh pilih samada nak klik pada "try recommended setting" atau "troubleshoot program"
  3. kalau anda klik pada "try recommended setting"...ia akan test compatibility setting secara automatik....anda boleh klik pada "start the program..." untuk test samada application tu ok atau tidak...kalau ok...teruskan....
  4. kalau anda klik pada "troubleshoot program"...ni antara benda2 yang disarankan...
  5. tandakan pada "the program worked in earlier version windows but won't install or run now" dan tekan "next"
  6. skrin dibawah akan keluar dan klik r pada windows yang anda tau compatible sebelum ni..windows akan recompatiblekan mengikut setting yang sesuai...
  7. kemudian...cuba try test program tersebut...dan siap...^_^
  8. Dat's all
Harap info2 nie berguna r sedikit sebanyak...sekadar untuk berkongsi sekadar apa ilmu yang ada pada diri yang tak seberapa pandai dan masih belajar nie....kalau nak tanya lebeyh2....xpayah r...empunye diri nie pun baru amateur.adeyh..=.='.........pe2 pun...all in all...boys and guys...don't try this at your little brother's pc or laptop(kalau diowg ada yang mainannye r)...kat laptop or pc u sendiri ok....huhuh

k r....layannnnzzzzz...............

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Copyright © PR0$aCKSBLoG$ MiNH Solution