setting

PR0$aCKSBLoG$: NAK TAHU TAK LAPTOP Y KORANG SeLaLu HaDaP SiaNG MaLaM Tu LaKi Ke PoMPuaN?

NAK TAHU TAK LAPTOP Y KORANG SeLaLu HaDaP SiaNG MaLaM Tu LaKi Ke PoMPuaN?



BeNDa Ni aKu DaPaT DaRi SeoRaNG SaHaBaT PuNYe SaHaBaT PuNYe SaHaBaT PuNYe SaHaBaT KuaSa SQuaRe....Die KaTa LaW NaK aMBiK PoST Die..aMBiK r...tp Die xNaK oRaNG SHaRe MeLaLui DieNYe PaGe..aL-MaKLuM r..JeNiS HuMBLe...(CaM aKU JuGakk...huhu....)....aLL iN aLL...SeKaDaR PeRKoNGSiaN...eNJoY.....^_^
Memandangkan sebelum ni aku post kat Facebook and ada yang x dapat...so kali nie aku cuba postkan dalam blog utk bagi gambaran y lebeyh clear....lagipun da lama aku x update blog mengenai computer ni....So..LaYannnzzzzz......

****************************************************************************************************************
Jgn xtau.....laptop pun ada jantina...
so, nak tahu tak jantina laptop yg selalu dingadap tiap2 hari tu? jantan ke betina....hehehehehe
buat je step kt bwh ni...



1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
Save as = love u.vbs


3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."
Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?


Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya....


####################################################################################
Enjoy! blh wt korg gelak tau.... saje nk korg segarkn mata2 yg kuyu dh tu...hehehe..

Pada dasarnye....dari segi y logiknye...memang xde ar laptop jantan dan laptop betina....ni sekadar gurauan sahaja....sesetangah pakar electronic kata...suara yang kite dengar daripada laptop atau pc sebenarnye bergantung pada jenis suara speaker yang telah dipasang and diprogramkan ke dalam pc atau laptop...sebab tu lah kite dengar suara yang berbeza dalam laptop yang berlainan

apakata kalau kite cuba dan bandingkan suara2 pada laptop yang berlainan daripada:
1. model dan jenama yang sama.
2. jenama sama tapi model yang berlainan
3. model dan jenama yang berlainan.

-->if u got the result, do share with us... thank u

SeTaKaT Nie DuLu uTK HaRi iNi.....Y LaiN aDa DaLaM KePaLa..TuNGGu NaH LuaH Je....CuMa MaSa x MeNGiZiNKaN..isk3

SHaRiNG iS CaRiNG....i'M SoRRie......^_^

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Copyright © PR0$aCKSBLoG$ MiNH Solution