setting

PR0$aCKSBLoG$: Windows 7 Ultimate telah di cracked

Windows 7 Ultimate telah di cracked

benda ni dah lama dah aku wat..tapi x sempat nak post sebab xcukup masa nak edit n tapi balik apa y aku tulis...pepe pn..diharap..maklumat ini ada sedikit sebanyak berguna utk menambah n berkongsi pengetahuan kita.apa y baik daripada tuhan apa y krg ada lah daripada kelemahan diri..apa2 pn..layannnnzzz jeee.....



Windows 7 Ultimate telah di cracked, dan boleh dia aktifkan secara offline dengan cara OEM offline activation dimana dapat melepasi Windows Genuine Advantage (WGA) validation, sebelum daripada Windows 7 dikeluarkan secara rasmi lagi iaitu 22hb october(rasanya) bagi malaysia n y sama waktu dengannya. sumer benda ni berlaku apabila Windows 7 Ultimate OEM DVD ISO daripada Lenovo telah terbocor dan di postkan dalam Chinese forum. ISO tersebut telah diubahsuai kepada boot.wim, dimana seterusnya digunakan untukmenghasilkan OEM-SLP product key dan OEM y di certificate untuk Windows 7 Ultimate.

Microsoft telah mengupdated SLP (System-Locked Preinstallation),prosedur y digunakan utk preactivate Windows operating system oleh OEM (original equipment manufacturers), untuk versi 2.1 y support Windows 7 dan Windows Server 2008 R2 sementara itu menyediakan kemamupuan terbalik utk mengaktifkan juga Windows Vista dan Windows Server 2008. Windows Vista and Windows Server 2008 OEM activation tlh disediakan oleh SLP 2.0. SLP 2.1 yang memerlukan SLIC imprinted dalam BIOS y juga dapat diupdated dalam SLIC version 2.1 , dimana mengandungi Windows Marker yang baru.
setelah dapat menghack OEM certificate dan OEM product key, ianya telah diekanl pasti y windows vista pn menggunakan basic digital y sama dgn Windows 7. sepertimana pengiktirafan OEM certificate y di digit oleh Microsoft dgn Private Key nya sendiri bersama OEM Public Key dan OEMID (sebahagian drp SLIC dalam BIOS). Kombinasi Private Key, Public Key y betul bersama OEMID akan melepasi SLP validation dan dianggap Microsoft license y sah. sementara itu, Windows Marker y dibuat oleh OEM itu sendiri berdasarkan OEMID dan OEMTableID (drp SLIC). jadinya, OEM cert y sama blh digunakan utk kbykn SLIC y berbeza, selagi mana OEMID masih drp jenis y sama.
Last but not least (y mana menyebabkan activation crack tidak berfungsi sebaiknye) adalah disebabkan OEM-SLP product key utk Windows 7. setakat ni tiada OEM-SLP product key diperlukan utk mengactivate Windows 7 OEM offline melainkan instant activation y tlh bocor tu dan masih blm dapat diperbaik pulih sepenuhnya sampai skrg.
Windows 7 Ultimate OEM-SLP product key basic y telah disebarkan adalah, 22TKD-F8XX6-YG69F-9M66D-PMJBM, y mana dapat digunakan utk aktifkan Windows 7 Ultimate system, dimana ianya mengandungi BIOS OEM SLIC 2.1, dan bertinfakbalas dgn OEM cert, wlwpn jika die nye OEM cert adalah utk Windows Vista. Apa y mengejutkan adalah, product key tersebut menjadi y master OEM-SLP product key utk Windows 7 Ultimate, dimana dapat digunakan utk activate kbykn jenama OEM spt HP, Dell, MSI dan Lenovo.



Tip: x kisah samada kamu download dan install Windows 7 RTM retail version ISO atau Windows 7 RTM OEM version ISO. Just guna arahan tersebut utk convert kpd OEM version:
slmgr.vbs -ilc OEM.XRM-MS (dimana OEM.XRM-MS adalah OEM cert y sah dgn SLIC 2.1 dlm BIOS)
slmgr -ipk 22TKD-F8XX6-YG69F-9M66D-PMJBM
Kedua-dua 32-bit dan 64-bit (x86 dan x64) Windows 7 Ultimate system dapat diactivated dgn segera. Utk Windows 7 Professional, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Basic, and Windows 7 Starter, OEM-SLP keys masih x bocor setakat ni. Dijangka y kbykn Windows 7 activators, Windows 7 activation toolkits, Windows 7 Loaders dan sbg nye akan dikeluarkan oleh kebanyakan hackers nanti. APa2 pn, Microsoft mungklin akan block dan blacklist kebocoran n kesilapan ni(master OEM-SLP product key). If benda tu berlaku, OEM-SLP keys y laen perlu ditarik balik.


tapi apa y paling x leh blah...windows ultimate y telah dihack dgn sempurna sekali la dijual dgn harga paling mahal di MaLaysia..apa kena la malaysia...dah la negara luar n microsoft sendiri menjualnye dengan harga murah setelah bnda ni tersebar dgn meluas sebelum daripada pelancaran Windows 7 secara rasmi hari tu...Malaysia plak...still lagi jual dgn harga 2x ganda daripada harga windows Vista sblm kebocoran OEM ni(RM900 lbh klw xsilap)...nmpak sgt emang dasar bajingan owg atasan Malaysia ni...nk aje ambik duit lbh daripada rakyat...aisey....
kt kedai lowyat org format complete dalam RM49 je..ngan kwn2 ak lak dalam RM25..n aku lak...dalam RM0-15....mmg berbaloi n blh sgt2 klw kitorg ni nk ambik lebih pn...tp rakyat kite paham juga r jiwa rakyat.mahal mn mampu.Tapi pemimpin MALAYSIA ni la y plg BERJIWA RAKYAT ni lak LBH MEMAHAMI rakyaT die..sampai leh telan dekat 1ribu duit rakyat utk satu KEPING CD y tlh dihacks...patut ka???



tepuk dada tanya iman


benda ni ak baca dari laman web

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Copyright © PR0$aCKSBLoG$ MiNH Solution